דירה מעוצבת להורים ולבת גדולה – בראשון לציון

כאשר החליטו בני הזוג מראשון לציון, שהגיע הזמן לשדרג את מקום המגורים, הם ידעו שהם מחפשים דירה גדולה ומרווחת יותר, אך שהם לא רוצים לשנות את סביבת המגורים. הם מאוד שמחו לגלות שהפנטהאוז בבנין בו הם גרו מתפנה ויכול לענות על הצרכים שלהם. הדירה החדשה הייתה במצב מוזנח שדרש שיפוץ ייסודי, מה שהפך את השיפוץ להזדמנות להפוך את הפנטהאוז, בדיוק לדירה שבה הם חלמו לגור. מעצבות הפנים מזל גלבוע ויפעת ירושלמי, בעלות המשרד גלבוע ירושלמי, מספרות על הפרויקט. צילומים: רן ארדה.

מדובר במשפחה בעלת שלוש נפשות, כאשר בפועל בדירה מתגוררים בעיקר זוג ההורים, רופאים במקצועם. בתם, סטודנטית לרפואה באוניברסיטה העברית, מגיעה פעם בשבועיים לבית לסוף השבוע.

חלל מגורים באווירה יוקרתית מוקפדת וחמימה. קרדיט צילום: רן ארדה.

חלל מגורים באווירה יוקרתית מוקפדת וחמימה. קרדיט צילום: רן ארדה.

לפני השיפוץ, הבית כלל חמישה חדרים ושלושה חדרי אמבטיה. לא היה טעם בשלושה חדרי אמבטיה בדירה בה מתגוררים שלוש נפשות ולכן הוחלט לבטל חדר אמבטיה אחד ולהגדיל על חשבנו את שטח המטבח והסלון. החלל החדש כלל יציאה מאזור הסלון אל מרפסת גדולה ומרווחת וחלון גדול מאוד באזור הסלון. התוצאה היא חלל מרכזי אחד גדול ומאוד מואר, היוצר תחושה מרווחת ונעימה.

 

מראה ומדף בכניסה לבית

מראה ומדף בכניסה לבית

במבואת הכניסה הצבנו רהיט בעל ערך כפול:
פונקציונאלי – מראה לבדיקת ההופעה לפני היציאה מהבית ושולחן להנחת תיק מפתחות וכו’,
דקורטיבי: הוספת צבע לבית המעוצב ברובו בצבעים סולידיים ורכים.

 

 

הקפדה על פונקציונאליות

הדבר שהיה הכי חשוב לבעלי הבית הוא שמירה על רמת איכות גבוהה – גם במהלך השיפוץ וגם בתוצאה כמובן. לכן החלטנו להחליף את כל התשתיות שהיו בבית – אינסטלציה, חשמל, מערכת מיזוג, תאורה וחיפויים.

מטבח כפרי עם מספר רב של חללי אחסון למראה נקי ומסודר. קרדיט צילום: רן ארדה.

מטבח כפרי עם מספר רב של חללי אחסון למראה נקי ומסודר. קרדיט צילום: רן ארדה.

הדבר השני שהיה חשוב לבעלי הבית הוא פונקציונאליות: שהבית יתוכנן בצורה שתתאים בדיוק לאורך החיים שלהם, ללא חללים שבהם לא יעשה כמעט שימוש. לכן החלטנו לבטל את פינת האוכל המסורתית ולהרחיב עוד את המטבח, כך שיהיה מרווח ונוח לעבודה ובו זמנית יוכל להכיל פינת ישיבה מרווחת, שימושית ונעימה.

כדי לעמוד ברמת הדרישות הגבוהה של בעלת הבית לסדר וניקיון יעיל וקל, המטבח תוכנן עם דגש על מספר רב של פינות אכסון. כדי לייצר אווירה חמימה וביתית הוחלט על מראה ‘כפרי עדין’ – נקי, מוקפד ומסודר. לצורך חיזוק האפקט הכפרי הוחלט לחפות את אחד מקירות המטבח בלבנים בגוונים חומים. הלבנים החומות הוסיפו גם הן חמימות ורוגע לחדר. גם בחלל המטבח הקפדנו להשתמש בחומרים הטובים ביותר, שכללו עץ, זכוכית ומתכות איכותיות, זאת על מנת לייצר אווירה של יוקרה מאופקת וסולידית.

נגיעה של צבע במבואת הכניסה עם ערך מוסף פונקציונאלי. קרדיט צילום: רן ארדה.

נגיעה של צבע במבואת הכניסה עם ערך מוסף פונקציונאלי. קרדיט צילום: רן ארדה.

גם בסלון הקפדנו על עיצוב שמשדר איכות גבוהה ויוקרה שלא מנקרת עיניים. נבחרו בדים איכותיים ביותר בגווני אפור וכסף. על מנת לחמם את האווירה בסלון הוספנו כריות בצבע אדום וירוק ונבחר ריפוד עם פסים זהובים לכורסאות. השולחן שנבחר הוא של המעצב יפרח בן צבי והוא משלב עץ וזכוכית, שילוב שמייצר עניין ושומר על רמת אסטטית גבוהה.
התוצאה – עיצוב קלאסי שישדר איכות גם בעוד 10 שנים.
הסלון משמש בעיקר כחדר צפייה והנוף הנשקף מהחלון מוסיף לאווירה הרגועה ולנינוחות הדרושה לסוף של היום.

 

חלון מרכזי בסלון. נוף מרגיע לסופו של היום. קרדיט. צילום: רן ארדה

חלון מרכזי בסלון. נוף מרגיע לסופו של היום. קרדיט. צילום: רן ארדה

חשיבות גבוהה לחדר העבודה

מכיוון שמדובר בזוג קרייריסטי, ייחסנו חשיבות גבוהה ביותר גם לחדר העבודה. זהו חדר בו מעבירים בני הזוג שעות רבות, זאת למרות שאין בו קליניקה פרטית ועיקר הזמן שמועבר בו נעשה בקריאה וצפייה בחומר מקצועי. החדר כולל ספרייה גדולה לחומר המקצועי הרב אותו מחזיקים בני הזוג, ומקומות אחסון פתוחים וסגורים. כל הריהוט בחדר – ארון, ספרייה ושולחן הכתיבה נעשו בהתאמה אישית על ידי נגר פרטי. הצבעים שנבחרו לעיצוב החדר הם גוון עץ בהיר (פרקט וריהוט) ולבן על מנת להכניס לחדר אלמנטים מרגיעים ונעימים שיעזרו להעביר את זמן העבודה בחדר בצורה נעימה יותר.
בחדר נמצאת גם ספת ישיבה ארגונומית נוחה ומפנקת עליה ניתן לצפות בטלוויזיה, לקרוא או סתם לנמנם.

חדר עבודה עם חלל אחסון גדול ופינת צפייה מפנקת. קרדיט צילום: רן ארדה.

חדר עבודה עם חלל אחסון גדול ופינת צפייה מפנקת. קרדיט צילום: רן ארדה.

מכיוון שבתם הסטודנטית אינה גרה בבית רוב השבוע, הדרישות לחדרה היו בעיקר פונקציונאליות וכללו מיטה רחבה, ארון בגדים ושולחן עבודה. למרות זאת, היה חשוב להקנות לחדר מראה צעיר ושישמר הקשר עם העיצוב של יתר הבית.

חדר מגורים של בת סטודנטית, בדירה בראשון לציון. עיצוב: המשרד גלבוע ירושלמי. צילום: רן ארדה

חדר מגורים של בת סטודנטית, בדירה בראשון לציון. עיצוב: המשרד גלבוע ירושלמי. צילום: רן ארדה

הבית כולל שני חדרי מקלחת. חדר האמבטיה הגדול נועד לשימוש ההורים. היה חשוב שתהיה בו אווירה מכובדת ויוקרתית ולכן נבחרו אריחים איכותיים מבריקים, כולל פסיפס תואם. הוא כולל אמבטיה מפנקת, שירותים וכיור על משטח laminam – משטח גרניט פורצלן דו שכבתי, אשר מתאים למשטחי מטבח, חדרי רחצה, משרדים, חיפויים, ריצופים וחוץ. המשטח מקנה מראה מיוחד ויוקרתי ממיטב העיצוב האיטלקי ובעל עמידות גבוהה ביותר לחום, כתמים, שריטות, חומרי ניקוי, כימיקלים, ספיגה ותנאי מזג אויר. הוא נחשב למוצר ידידותי לסביבה, ניתן למחזור, לא נשחק, דוחה עובש וקל לניקיון.
הארון נבנה- בנגרות פרטית , חזית צבע אפוקסי בברק 40% .

מרפסת הפטנטהוז, משקיפה על ראשון לציון

מרפסת הפטנטהוז, משקיפה על ראשון לציון

מכיוון שבני הזוג מארחים מידי פעם חברים ומשפחה, ומכיוון שאנו חיים במדינה בה מזג האוויר מתאים לאירוח בחוץ רוב השנה, החלטנו לנצל את שטח המרפסת לפינת אוכל חלופית. בכניסה למרפסת בנינו פרגולה מעץ ומתחתיה הצבנו שולחן אוכל וכיסאות עמידים לפגעי מזג אוויר. מכיוון שמדובר במרפסת בעלת שטח גדול, ייעדנו פינת ישיבה נוחה מחוץ לפרגולה, בה ניתן ליהנות מהשמש כאשר מזג האוויר מאפשר זאת.

פרויקטים נוספים של החברה, ניתן למצוא באתר: http://www.gydesign.co.il/

 

הוסף תגובה