דירת אדרעי בשיכון בבלי

האדריכלים דוד ויפעת אדרעי חושפים את פרויקט הדירה שהם עיצבו בשכונת בבלי בתל אביב, דירה משנות ה-90, עם ממ"ד, מה שהגביל את עיצובה.הטקסט בגוף ראשון, של המעצבים.

על הפרויקט:

דירה בשכונת בבלי, תל אביב.

4 חדרים, 90 מ"ר.
גדעון לוין צילם את הבית.
אנו דוד ויפעת אדרעי זוג אדריכלים ובמהלך השנה האחרונה שיפצנו את דירתנו. את הפיקוח ניהלה יפעת תוך כדי חופשת הלידה של ילדנו השלישי ובתהליך מדהים פתחנו משרד עצמאי במקביל. אדרעי אדריכלים.

בית אדרעי:

כבר בשלב הראשון הבנו שתכנון הדירה שנבנתה במהלך שנות ה-90 מאד נוקשה בשל מיקום הממ"ד. הבנו מיד שעיקר העבודה בדירה תהא עבודת נגרות ומציאת פתרונות אחסון יצירתיים.

מאחר והחדרים היו קטנים היה לנו צורך לאחד 4 סיפריות בסיפריית ענק אחת. הבחירה ששורת התאים התחתונה תהא נגישה לספרים ומשחקי ילדים מכוונת. מאחר והם חלק פעיל מהמרקם של הסלון בבית. עיקר ההשקעה הייתה בחלל הציבורי בדירה. חלל ריבועי 5/5 מ' כאשר המטבח בצורת ר' ויש ריבוי חלונות בחלל.

בתהליך מרובה סקיצות הבנו שעלינו לשנות את מיקום המטבח ולהעמידו אל מול הסיפריה. כך אנו מקבלים בהצבה מקבילה את שני פרטי הריהוט המשמועתיים בבית. הקו הנקי בגווני השחור לבן נבחר בקפידה, מאחר שפרטי החפצים ומשחקים הילדים הם אלו שמוסיפים את הצבע. המטבח הלבן עם נגיעות הקלאפות השחורות אל מול הספריה השחורה עם נגיעות הלבן בקונטור התאים. כדי להשתעשע הוספנו צבע ירוק אפור חיוור בקיר שתופר את הבית לכל אורכו.

תכנון יחידה ההורים היה מאתגר במיוחד, הדרישה הייתה למקסימום אזורי אחסון, חדר ארונות ושירותים ומקלחת צמודים, היכולת לשמור על קו נקי ואם זאת מרווח. את שטחי הארונות שלא היו לנו הצלחנו למקם בשידת מגירות אינגראלית לאורך כל החדר. המיטה ממוקמת בתוך נישת ולהשלמת הקו אבזרנו את הנישה בטפט בטקסטורה אפורה. המשכנו את קו עיצוב הארון גם במקלחת ההורים. והתוצאה שהתקבלה חדר מואר נעים ובעל מגוון פתרונות אחסון.

אודות המעצבים:

אנו אדר' דוד ויפעת אדרעי – אדרעי אדריכלים. עם ניסיון והתמקצעות במשרדים המובילים בשוק פתחנו פרקטיקה משלנו. אנו מאמינים שארכיטקטורה ועיצוב הפנים משלימים זו את זה. ויש לראותם כשלם. הארכיטקטורה אינה עירומה ועיצוב הפנים אינו רק לבוש.

ליצירת קשר עמם: 054-4782922, yifatadraee.arch@gmail.com

 

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *