הבית הספונטני

הבית שתכננה מעצבת הפנים שרון ארמר עבור לקוחותיה אפשר בהחלט לתייג כבית המשלב בין מעטפת מינימליסטית-תעשייתית לבין נראות ביתית ומזמינה ושלל חללים מוארים שעושים כיף להיכנס אליהם. 

צילום סוזי לוינסון

הדיירים: זוג עם ארבעה ילדים קטנים הגדול בן 11 והקטנה בת כמה חודשים . בתהליך השיפוץ האם היתה בהריון , הבעל עצמאי , מרבה לנסוע לחו"ל, לכן בתקופת השיפוץ היה פחות נוכח.

 

צילום: סוזי לוינסון

הבית ממוקם בית בתל ברוך , תל אביב בן 30 שנה לערך שעבר שיפוץ לפני 12 שנה ע"י הדיירים הקודמים.

שטח המגרש חצי דונם , 400 מ"ר בנוי מחולק לקומות ומפלסים השארנו את הבית במבנה המקורי כי החלוקה התאימה מאוד לצורכי המשפחה כמובן הגדלנו פתחים חילקנו את המרתף וכו.

לבעלי הבית היה מאוד חשוב בית חם ונעים, קלאסי איכותי אך לא פלצני. הזוג מארח המון על בסיס יומי, כך שתמיד יש מלא ילדים בבית. השיפוץ נמשך 5 חודשים.

 

 

צילום: סוזי לוינסון

 

הלקוחות קנו את הבית תוך מחשבה להשכיר אותו לפרק זמן של שנה שנתיים ורק לאחר מכן להתחיל שיפוץ ולגור בו. הם הכניסו קבלן שיצבע את כל הבית ויבצע עוד כל מיני תיקונים, ובהחלטה של רגע  קיבלו את ההחלטה לעבור לגור בו כבר עכשיו. 

יום בהיר התקשרה הלקוחה למעצבת פנים, לחוצה ומבולבלת לאחר שקיבלה המלצה מחברה ואמרה שהיא צריכה מעצבת "היום " שיש קבלן בבית שבעלה בחול שהיא בהריון ואין לה מושג מה לעשות .
באופן אוטומטי נדלקה אצל המעצבת שרון ארמר, ככה לא עובדים .
"אבל הפתעתי את עצמי ובגלל שאני גרה בקרבת מקום אמרתי לה שאקפוץ לכמה דק לראות במה מדובר" מסבירה ארמר.

עוד מספרת ארמר "בפועל נשארתי כמה שעות סגרנו הכל והתחלנו לעבוד במרץ " שיפוץ תוך כדי תנועה". היה לזה יתרון אדיר בכך שכל ההחלטות והקניות נסגרו במקום , העבודה זרמה בניהולו של אבי כהן קבלן מחיפה שעובד עם המשפחה הרבה שנים והגיע כל בוקר
לתל אביב".

 

צילום: סוזי לוינסון

הבית בנוי כך, שכאשר נכנסים לבית לקומת הכניסה ממוקמים מטבח, שרותי אורחים, חדר מזווה פינת אוכל וסלון עם חלל גבוה. המטבח מאוד פונקציונלי ומזמין עם אי גדול המתאים לפחות ל 6 סועדים ממול יש חדר מזווה עם ארונות גבוהים שם מרוכז האוכל , מה שאפשר לי להשאיר את המטבח עם ארונות נמוכים ויצר אוירה מאוד נעימה ולא עמוסה ונתן דגש לגובה של החלל .

חלון המטבח הורחב וכך גם דלת הכניסה שהיו בפרופורציות לא נכונות לחלל. חצי קומה למעלה ממוקמים 4 חדרי ילדים ושני חדרי רחצה. שני החדרים של הילדים הגדולים היו בנויים מחדר ומרפסת קטנה. המרפסות בוטלו, לטובת הגדלת החדרים ונישות לארונות קיר.

צילום: סוזי לוינסון

עולים עוד חצי קומה, שם ממוקמת קומת ספרייה ופינת עבודה שבעצם פתוחה לחלל של המטבח, עולים עוד חצי קומה ומגיעים לחדר הורים וחדר רחצה מפנק.

באדיבות חברת חלמיש

בנוסף בבית קיימת חצר קידמית וחצר אחורית, שתיהן עוצבו באווירה משפחתית נעימה, המאפשרת לבני המשפחה ולחברים להנעים את זמנם בפנים ומחוץ לבית.

חדרי הרחצה עוצבו בסגנון התואם את הקונספט בכללותו. ארמר בחרה לעבוד עם מוצרי הסניטריה, החיפויים והריצופים של חברת 'חלמיש' והשכילה ליצור מארג של אלמנטים שמשלבים בין המראה הנקי לחמימות מעודנת.

באדיבות חברת חלמיש

 

עוד מסבירה ארמר "תהליך השיפוץ היה יוצא דופן בנעימותו , כן עם בעלי הבית המקסימים וכן בעלי מקצוע וספקים בשילוב הכי מוצלח שיכול להיות. למדתי שלעתים ספונטניות אכן משתלמת.

הוסף תגובה